Christmas


Dec 25th


Happy Holidays!

Jag får skäll när jag inte bloggar, så här får ni en uppdatering från de senaste dagarna.
I onsdags ringde Pedro, en utbytesstudent från Brasilien, och frågade om jag ville sova över där till torsdagen. Så det gjorde jag. Vi kollade på fem filmer, beställde pizza. Det kom ett pizza-bud precis som på The Sims, för alla som spelat det. Det borde de flesta gjort.
Dagen efter åkte vi ner till Down Town Salem med några andra, och de handlade några sista minuten-julklappar. Efter det fick Pedros värdmamma, Laura, skjutsa mig till ett familje-party i Turner. Det var i mina värdkusiners emorma hus, och de firade deras morfar som fyller år på julafton. Jag blev lite sen, missade middagen, men kom precis i tid till efterätten.
Idag är det julafton, och jag kom jag precis hem ifrån kyrkan och deras night service där. Där var det bara att dricka vin och äta bröd (Jesus kött och blod, för de som inte hade koll på det).
Men vad innebär julafton i US and A då? Inte nåt speciellt. Det är ju December 25th som gäller här! Det är inte heller någon pappa, utklädd till tomte, som kommer och knackar på dörren här. Tomten ska tydligen komma inatt och placera julklappar i strumporna över öppna spisen, så honom får man inte se skymten av i USA. Bara om man går till ett köpcenter och knäpper kort när man sitter i tomtens knä. Jag skippade det i år.
Mina två värdbröder, som är helt exalterad över att "tomten ska komma hit inatt", gick raka spåret till deras sängar när de kom hem från kyrkan.
Idag har vi varit på julafton-turné, till 2 olika hus och käkat liten minimiddag på varje stopp. På första stoppet var vi över 40 pers som körde ett julklappspel. Man plockade julklappar, snodde av varandra osv. Jag snodde åt mig en USA-filt. 
Imorgon ska vi ha julmiddag här, och det kommer ca 60 personer hit. Japp, jag vet! Skitmånga! Jag fattar fortfarande inte hur alla ska få plats, men det kan nog bli roligt.
Hörde precis en hög duns. Kan det vara Santa som fastnat i skorstenen?


Hawaii


BAAAM! I slutet av januari åker jag till Hawaii en vecka. Chill!
Tornado i Aumsville

En tornado har blåst förbi och förstört hus - i den lilla staden där jag, och 3000 till, bor. Jag var inte här då, utan i skolan. Min skola ligger 20 minuter utanför staden, så vi märkte inget där ute förutom att lamporna började blinka.
Men när man kom hem igen var flera hus förstörda, och nyhetsreportar och massa folk sprang runt på gatorna. Det var inte så jättemycket skadat, men reportrarna ville överdriva såklart. Vårat hus blev inte skadat, tornadon drog förbi ett kvarter bort och dog ut efter 30 sekunder. Det ironiska var att den blåste förbi down town, och inte på landet. Staden ligger liksom mitt i ingenstans, 20 minuter utanför stan.


Den här affären går jag förbi varje dag, efter jag hoppat av bussen
Vilka fjantar ...
Saknar er också!


"From Where? Canada?"

Vi fick nya scheman förra måndagen. Det innebär att vi får helt nya lektioner, med helt nya lärare. På mitt nya har jag US. History första lektionen 8:10. I den klassen har vi en utbytesstudent från Kina, med bred dialekt. Det är lite svårt att förstå vad hon säger ibland. Så läraren klurade ut att hon var utbytesstudent, och började fråga frågor om Kina, hennes utbytesprogram osv. Efter lektionen segade jag lite, för att förklara för honom att jag också var utbytesstudent. Dialogen såg ut såhär:

Jag: So yeah... I'm an exchange student too, so it might be hard for me to catch everything in this class. 
Mr. Medlock: Hahaha! You're an exchange student too? Hahahaha good one!
Jag börjar skratta
Jag: Haha what? I am!!
Mr. Medlock: Hahaha, so you're an exchange student? From where? Canada? Hahahahah
Jag:
Haha, are you kidding me? I AM an EXCHANGE STUDENT!!!
Mr. Medlock: Is this a joke? Haha So where are you from?
Jag:
I'm from Sweden!
Mr. Medlock: Are you serious? You have absolutely no accent!
Han kommer fram till mig och kollar misstänktsamt på mig
Mr. Medlock: Do they speak english as their 1st language in Sweden?
Jag:
No, we don't? We speak Swedish!
Mr. Medlock: Ehmm.. So do all swedish people speak as good english as you?
Jag:
Hmm.. Well I've been here for three months now, so I guess I have caught something.
Mr. Medlock: It's funny, cause you have no accent!
Jag
: I do have an accent!!
Mr. Medlock: You sound like an american to me!

Han trodde seriöst inte på mig. Det var jättefrustrerande, och jag kom på efteråt att jag kunde visat honom mitt ID, eller varför inte bara börjat snacka svenska med honom och se om det fick tyst på honom? Det var i alla fall väldigt roligt.När Coca Cola har jultomten på förbackningarna vet man att det snart är jul!


Bio & Walmart

Igår kom Marcia och Bre'anna och hämtade upp mig 19:00. Vi åkte och såg Disney's nya "Tangled". Jag var lite skeptisk till att se en film om en blond prinsessa, instängd i ett torn och... Ja ni fattar!
Men det var bästa tecknade filmen på länge. Alla ni som blev såld på Hitta Nemo, Monsters Inc, Shrek och alla dom där, kommer älska den här filmen. Seriöst, se den. Det var länge sen jag asgarvade till en film.
Efteråt åkte vi till Walmart och jag köpte ett 12-pack Coca Cola-burkar, och en concert-DVD. (Undrar vilka som kan gissa vilken?)

 


Svar från frågestunden

Finns det nått hav i närheten där du bor? Kan man bada där? Finns det hajar?
Jag bor en timme ifrån kusten. Nej, jag har inte badat, eftersom det var 10 grader ute när vi åkte dit. Ja, det finns hajar där.

Kan du inte visa lite bilder från din skola etc?? :)
Kanske. Har bara tio minuters raster, så det blir lite tight.

Vad skulle du vilja ta med dig till en öde ö?
Klassiker! Hmm... En sån där "ande i flaskan" så man kan önska hem sig igen, kanske?

Antingen eller:

Jul
- Nyår
College - High School
Sverige
- USA
Bio - Hemmakväll
Katt - Hund
Adventsljusstage
- Julstjärna
Julmust - Coca Cola
Rihanna - Beyonce

Lagar du nån mat i huset?
Nope

Vad skulle du vilja säga till de som är intresserad av att åka, men inte vågar?
Sluta fjanta och åk!

Hur många konserter har du sett?
När jag var 7 år tog mamma med mig till Stockholm för att se Britney Spears i globen. Jag var världens största Britney-fan då! :D Sedan dess har jag sett Beyoncé (2009), Madonna (2009), Green Day (2009). När jag åkte till San Francisco, för en månad sen, såg jag även Usher och Trey Songz.
Det är nog de kändaste artisterna jag sett. Hur många svenska artister jag sett har jag ingen aning om... Väldigt många.

Hur känns det att ta studenten med 94orna?
Ingen aning, eftersom jag inte känner den klassen än. Jag bryr mig inte om att jag tar studenten ett år senare än de andra 93orna. Jag känner att jag kommer att ha mycket mer erfarenhet när jag väl tar studenten ändå, oavsett betyg.

Vilken våning bor du på i huset?
Övervåningen

Vad saknar du mest från Sverige förutom vänner och familj?
Svenska (och Europeiska) städer är mycket bättre byggda, med ett centrum i mitten och bostadsområden runt om. Där jag bor är det affärer lite här och där utspridda i staden. Och eftersom allt är konstruerat för bilar, måste man ha tillgång till en bil hela tiden. Kortfattning: Jag saknar svenska städer.

ANTON! Hur mycket saknar du mig på en skala 1-1000 ? ;) Jag saknar inte dig iaf... Inte alls.. Men du får ju gärna komma hem för jag saknar faktiskt dig ( med de menar jag att jag inte har någon att äta thaimat och dricka trocadera med, eller att skriva töntiga texter på gården med blommor om vi får "såva i tält", eller skratta åt när nån blir kissnödig mitt ute på vattnet under en fisketur men inte vågar gå i land för han tror de finns ormar, eller spela skippbo med fast han inte vill, eller kolla på filmer efter att vi gått till Rätt Pris), 20000 på en 1000skala! ♥
IDA!!! Jag saknar dig med. Freak! ♥

Hej Anton!
På min blogg kan vem som helst få chansen att gästblogga, detta är ju alltså en bra chans att säga va man tycker eller tänker om något, om man vill bli hörd, synas och kanske sammla på sig lite extra läsare? kram leiz
... okej, vad bra?

1. Tycker du man borde åka som utbytesstudent om man är blyg?
Ja, det tycker jag! Se det som en möjlighet att utvecklas och växa ifrån blygheten. Jag uppfattar mig själv mycket självsäkrare när jag pratar engelska än svenska.

2. Är det svårt att få kompisar?
Vågar man inte ta för sig blir det svårt, ja. Var öppen och se glad ut, så blir det säkert bra!

3. Är det svårt att komma in i engelskan och hur gör du om någon säger ett ord du inte förstår?
Alla stöter någon gång på ord eller uttryck de inte förstår. Det finns olika sätt att tackla dom situationerna.
• Nicka, le och låtsas som ingenting.
• Inte säga någonting
• Kolla misstänktsamt på personen och säga "I don't even know what that means...".
Det är inte så farligt om det låter, att erkänna när man inte förstår.

1. Vilka bloggar läser du? Några kända bloggar, eller vänners bloggar?
Jag brukar kika in på mina vänners bloggar ibland, ja. Sen tycker jag Isabella Löwengrips blogg, Blondinbella, är intressant och inspirerande. Hon pluggar, driver redan flera företag, har många bollar i luften och är bara 20 år. Starkt! 

2. Hur mycket saknar du The Swedish Fika?
Kladdkaka, kanelbullar, blåbärspaj... Behöver man säga mer?

Vad är bra/dåligt med att vara i Oregon?
Oregon är en friluftsstat, med många berg, skogar och floder. Gillar man sånt är Orgeon perfekt. Jag är lite mer stadsmänniska. Det jag gillar minst är regnet. Det regnar hela tiden, så ibland får man psyk.

Hur uttalar man Oregon?
"Årigen"


RSS 2.0