Haunted House

Imorgon är det fredag - igen. Det känns som att veckorna flyger fram här på riktigt. Har inte haft tid att blogga alls den senaste veckan, så det har varit lite segt på bloggen.
I lördags var vi på ett Haunted House i Salem, uppbyggt av Extreme Home Makeover-teamet. Det var riktigt proffsigt gjort, och de spelade in programmet här medan de byggde allting. Avsnittet kommer att sändas här på söndag. Alla på skolan pratar om det, har varit där, eller ska åka dit.

USA laddar för Halloween(!!!). Vi åkte och köpte en pumpa för någon timme sedan. En del hus är utsmyckade till 1000 med fake-spindelnät, uppblåstbara spöken, skyltar osv. Imorgon kommer antagligen folk på skolan att vara utklädda till något, det pratas i alla fall mycket om det.
Just nu är klockan 23:33 här & 8:33 hos er, så godnatt!


Oregon, Landskap, Flod, Skog, Natur, Träd, Utbytesstudent, USA, Sverige, Portland
Utanför Portland i söndagskväll


IKEA, Portland

I söndags åkte vi in till Portland (en timme norr om Salem), och besökte IKEA. Det kändes skitmysko att gå runt och trängas med amerikaner bland Billy-bokhyllor, tygsoffan Ektorp, dubbelsängen Florö osv.
Det såg exakt likadant ut som på IKEA hemma i Sverige. Och jag var rädd för att börja prata svenska med folk, för flera gånger glömde jag bort att jag var i USA.
Vi handlade inte direkt några möbler, men Kris och Jennifer fick med sig två stycken Grönö-lampor. Jag köpte:
♣ Pepparkakor x2
♣ Nygårda Julmust x2
♣ Gifflar
♣ Kanelbullar
♣ Marabou x2
Vi åt lunch i kafeterian på varuhuset, och det blev såklart köttbullar, potatismos, lax, pannkakor och sånt. Här kommer ett bildkollage!


Frågor & Svar

Det är jätteroligt att folk frågar saker, fortsätt med det! Det skulle även vara roligt att höra ifrån er vad ni vill läsa mer om. Något speciellt ni gillar eller är nyfikna på? Ni kan gärna skriva det som en kommentar i detta inlägg.

Vilket år är du född? och vilken årskurs går du i i USA? :)
Jag är född 1993, och är Senior här i USA. Vilket betyder att jag tar graduation i slutet av läsåret. Jag beställde kläderna (den platta, svarta mössan osv) i förrgår :D

Vad kostar det att åka på resor mer EF? Försökte läsa kommentarerna men fick aldrig fram något bra svar ;)
Att åka till San Francisco, som jag ska göra den 11 november, kostar $550. (3, 668 SEK)
Jag har även funderat på att åka ner till Los Angeles i mars, och det kostar $800. (5, 336 SEK)

Är en vanlig dag roligare där än hemma i Sverige? :D
Det är annorlunda, och gillar man skillnaderna så är det roligare, ja! :)

Jag har en frågaaa! När dom visar amerikanska serier här i Sverige får man intrycket av att dom har pauser HELA TIDEN i programmen i Amerika, är det så? :o
JA (!!!!). Det är reklam hela tiden när jag ska kolla på Glee på tisdagkvällar :(

Jag undrar om det är mycket läxor? Hur ofta man får det och i vad? :)
Det är sjukt mycket läxor om du väljer svåra klasser. Jag har bara valt enkla klasser, så jag har ingenting! ;)
Mina läxor hittills har varit: en uppsats (tog en timme att skriva, till Senior English-class), fotografera objekt som ser ut som bokstäver (till photography-class), ett läxförhör på olika kameradelar, och till sist en tidskarta till Government. Och tänk er att det är efter 8 veckor i USA. Det är nästan ingenting :) Antar att jag skulle kunna få väldigt mycket läxor om jag valde rätt kurser, men vill man det?

Är det varmt där? Här är det fan snö nu! :(
Vi har haft 17°c i flera dagar nu, men det börjar bli kallare. Idag skulle jag tippa på 11°. När jag kom hit var det 30° nästan varje dag, så jag har bevittnat hur förändringen mellan sommar och höst tar längre tid här än i Sverige, där ni som sagt har snö nu! :)

Känner du att du har blivit bättre på engelska sen du kom till USA? Älskar bloggen! :D
Tack så mycket! :) Jo, det flyter på mycket, mycket bättre nu. I början stötte man alltid på nåt ord eller uttryck man inte förstod. Men nu skulle jag faktiskt våga säga att jag förstår allt.
Jag tänker inte på att jag pratar engelska längre etc. Och som jag skrivit i något tidigare inlägg: ibland börjar jag prata engelska, när jag ska säga nåt på svenska till någon annan svensk utbytesstudent eller kompisar över skype. Sånt kan sluta riktigt roligt vissa gånger! :)


Har blivit intervjuad på:

Studera utomlands


Anton Westin


Anton Westin photo  Utbytesår: 2010-11
  Utbytesland: USA USA flagga
  Organisation: EF

  Forumsprofil: Besök min forumo-profil

  Intervju


Vem är du?

Anton, uppvuxen i Hudiksvall (3 timmar norr om huvudstaden), befinner mig just nu i USA på utbytesår.

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?

Jag gillar att resa, och har alltid velat kunna prata engelska flytande. Så jag såg detta som en extremt bra möjlighet att göra båda delarna, plus att utvecklas som person.

Hur funderade du när du valde USA? Regionsval?
För mig var det helt naturligt att välja USA /.../

Läs hela intervjun HÄR!


Anledningen till att MQ borde öppna i USA

MQ Anton Westin utbytesstudent Sverige USA Kläder Mode Sverige
Här är min önskelista till jul, höhö!


Nyvaken och ... trött

Anton Westin nyvaken dude accer blogg USA utbytesstudent Oregon Hudiksvall Iggesund Sverige


Såhär ser jag ut när min värdbror kommer in och väcker mig, samt fotar mig när jag somnat framför datorn. Tom blick och ruffsigt hår & t-shirten åt helvete - det blir inte charmigare än såhär!
Just nu känns det som att jag har feber, så jag ska sätt igång ett Heroes-avsnitt att somna till. Godnatt Ladies an' Gentlemen!

Stop Telephonin' Me


Vi åkte till A&W idag, en amerikansk fast food-kedja som serverar väääldigt typiska amerikanska rätter. Hamburgare, hotdogs, massa fritterade grejer samt konstiga saker.
Det ni ser till bilden till vänster är ingen kaffe toppad med vispgrädde eller nåt annat förutsägbart. Det är Root Beer (en amerikansk läskedryck), toppad med glass. Grymt konstigt, väldigt amerikanskt - men gott. Tänk er att blanda julmust och glass? Det smakade lite så...
Jag åt en double cheeseburger (och fick en X-tra på köpet av någon anledning, som jag ska äta imorn). Telefonen i bakgrunden, på bilden till vänster, är där man beställer maten. Man trycker på en knapp och blir kopplad till köket, och beställer genom den. Sjuuuuukt konstigt (åter igen). 
För alla er som sett videon till Lady Gaga ft. Beyoncé - Telephone... Ni vet restaurangen som Gaga och Beyoncé åker till och förgiftar massa människor? EXAKT så såg det ut inne på A&W. Även all mat ni sett i videon fanns självklart på menyn. Och att man beställde genom telefonen gjorde det ännu svårare att missa. Och för er som inte sett videon, klicka på play:
Lady Gaga ft. Beyonce - Telephone


En ledig dagJag hade bara skola i måndags och tisdags, så idag och resten av veckan är jag ledig. Sjuuukt skönt! Värdbrorsorna var next door, hos deras mormor. Så jag hade huset för mig själv, så det var tyst och skönt! Väääldigt skönt faktiskt.
Det börjar bli kallare här, idag hade vi 22°. Kände mig så nöjd nöjd idag, att jag inte ens behövde gå ner til macken och köpa pepsi, som jag annars brukar göra :D
Jag har hand om hundarna den här veckan, för att Kris är på en hundutställning i en annan stat (12 timmar bort). Så jag har fördrivit tiden med att mata hundarna och så (4 fullvuxna och 6 valpar). Frågestunden är officiellt slut, men ni kan fortfarande ställa frågor, så samlar jag ihop dom och svarar på dom i ett senare inlägg. Hoppas ni fryser rejält hemma i Sverige! :)


En helt vanlig skoldag

Hur är en vanlig skoldag ifrån dina upplevelser?
Jag hoppar på skolbussen utanför huset 07:05, den hämtar upp massa skrikande ungar som jag får lyssna på i 40 minuter tills jag hoppar av. Sedan går jag igenom heeeela skolan för att komma till min första lektion, photography. I den klassen var det väldigt uppdelat i grupper för några veckor sedan, men det börjar splittras och folk börjar snacka mer med varandra. Jag brukar även äta skollunchen, som Jennfier packar åt mig, som frukost under den här lektionen.

Min nästa lektion är Yearbook, och dit går jag med Karlee (som jag har photography med innan). Det är ganska segt. Våran lärare tror att brandalarmet är en kamera, som håller koll så att vi inte äter lunch i datorrummet. Men vi jobbar i alla fall på årets Yearbook, så det är lite som på filmer. Eleverna från klassen springer runt, fotar och säger "Haha, Det här måste med i Yearbook!". Vi är även olika klasser i alla lektioner under dagen. Vi får en lista på alla kurser som finns, så väljer vi ifrån den. Så man mixar 14-åringar med 18-åringar i alla klasser osv.

Efter Yearbook går jag iväg till bandrummet. Där är vi en orkester som spelar allt möjligt från "Papparazzi" till klassisk musik. Jag spelar oftast bass drum (stor trumma), men har börjat prova lite olika grejer senaste veckan. Bandet spelar på alla hemmamatcher (amerikansk fotboll), och jag har varit med på en hittills.

Sedan går jag iväg och äter lunch med Linnea, Karlee och några tjejer från photography som säger att dom älskar mig. Lunchkön är väldigt lång, och jag köper lunchen ibland. Fast vissa dagar är jag fortfarande mätt eftersom jag äter hemmagjora lunchen första lektionen. Lunchen är alltid 30 minuter, så man får nästa skynda sig varje dag. Alla andra raster är 10 minuter, så det finns ingen tid för att umgås med någon då. Man går direkt till nästa lektion.

Efter lunchen har jag US. Government (amerikansk regering), och det är tråkigaste lektionen på hela dagen (jag har ju bara enkla lektioner annars). Läraren sätter betyg på våra anteckningar från de han säger. Så jag lär mig inget, utan skriver bara ner allt han säger eller kopierar från boken - och får 100%.
Här tog det typ 3 veckor innan jag ens började prata med någon, eftersom det bara är läraren som snackar. Men nu känner jag 4-5 st från klassen, och en del av dom har frågat om jag vill hitta på nåt efter skolan (vilket jag inte gjort än). Igår visade jag en powerpoing-presentation om Sverige för den här klassen.
Det här är en senior class, vilket betyder att det bara är sistaårs-elever. (Här går man ut high school när man är 18, och inte 19 som i Sverige, så alla seniors är 17 just nu)

Efter den lektionen har jag 10 minuter på mig att gå till Senior English. Uppenbarligen också en senior class. Det här är lektionen som går snabbast. I alla fall känns det så, för läraren är sjukt rolig och har en enorm utstrålning, så det är roligt att lyssna på henne. Hon pratar också sjukt tydligt och när jag precis kom hit, och inte var 100% van vid att alla pratade engelska, så var hon den första jag verkligen forstod allt hon sa.
Just nu jobbar vi om Shakespeare, och det är sjukt tråkigt ämne. Men alla elever här snackar med alla, och det brukar oftast sluta med kaos, eller att alla asgarvar (även Mrs. Arndt).
Dylan, är en kille som alltid sitter i bänken bakom mig, och vi drygar alltid med varandra. Så är han jobbig brukar jag börja snacka svenska med honom, så han blit helt lost. Jag rabblar upp allt jag kommer på, och han blir mer och mer frustrerad. Killen är ENORM (inte direkt tjock, men stor), och vill alltid ha resten av min lunch, om jag lämnar nåt.

Efter den lektionen går jag till bussparkeringen, där det står typ 13 bussar uppradade och väntar på alla ungar. Vice-rektorn går alltid runt på parkeringen och ser till så att alla ungar är där de ska. Min busschafför är sjukt rolig, och pratar alltid med mig. Jag brukar sitta längst fram och snacka med en tjej fån bandet. Sedan hoppar jag av vid bensinstationen och går och köper pepsi/monster (beroende på hur trött jag är) av mitt största fan - tjejen i kassan. Hon har utsett mig till hennes favoritkund, vilken ära!

Svar på era frågor pt.1

Älskar din blogg, så jag ställer upp! Var det jobbigt att fixa så du fick bli utbytesstudent? Vad fick du liksom gå igenom?
Det var väldigt många papper som skulle fyllas i, bilder som skulle skickas, och olika förberedelser. Alla studenter var även tvungna att åka på ett avresemöte i Stockholm, där de berättade om programmet och presenterade föredetta studenter osv.

Då jag inte har sett så många överviktiga på dina bilder, är det många som är det?
Ja. Folk här är mycket mer överviktiga än i Sverige. Visst finns det smala, spinkiga och "normala" personer. Men här finns även "superduperfeta personer", som du inte ser hemma annars. Jag märkte direkt på flygplatsen i Chicago (mellanlandningen) att personalen var fetare än i Tyskland (där jag också mellanlandade) eller Sverige.

Är amerikaner dumma och kaxiga som många tror? (Jag tror att de är rätt vänliga faktiskt, men det kanske är en individs fråga?)
Jag har fått uppfattningen av att de är trevligare än svenskarna. Dom säger "sorry" för ingenting, så väldigt vänliga på så sätt. Jag har inte sett någon vara kaxig än. Eleverna har en väldig respekt för läraren. Då menar jag vääääldig respekt. De blir skickade till "the office" om de missköter sig eller kommer sent. Vi kallar även lärarna Mr och Mrs. Så säger läraren åt en störig elev att sluta, så slutar hon/han direkt. I sverige har man sett mycket värre exempel.

Hur är priserna där? Är det stor skillnad ifrån Sverige? Ge gärna exempel!
I Sverige är det dyrt. Kläder här är sjukt billiga, du kan hitta jeans för $20 vilket är typ 150:- Om du letar efter ett exclusivt märke är det några hundralappar billigare än i Sverige.
Läsk är mycket billigare här. Jag kan köpa den största muggen för $1.09 vilket är typ 7:-

Det sägs att amerika är ganska sådär äckligt kristna. Har du märkt något?
Jag frågade igår under min Sverige-redivisning hur många av de i Government-klassen som trodde på gud. Alla räckte upp handen. Till och med "bråkungarna" sträckte upp handen lite osäkert.
Min värdfamilj åker till kyrkan varje söndag, och ibland även "söndagsskolan" vilket är en grupp personer som sitter och pratar om gud, bibeln eller nåt i någon timme. Jag som absolut inte tror på gud känner mig lite vilse.

Har du något pinsamt att berätta? Något sådant där saftigt? Det skulle jag vilja läsa!
Jag önskar jag hade nåt riktigt roligt att berätta, men det har jag inte. Sen jag kom hit har jag fått svårare för att börja skämmas. Man har liksom anledning till att säga fel, göra konstiga saker. "Jag är från Sverige, sånt här gör vi heeela tiden i där..."

Känner du leia hjalmarsson? :)
Ingen aning om vem de är.

Har du börjat få någon slags hemlängtan? Alltså, finns det något du saknar väldigt mycket? Det behöver ju inte precis vara personer eller miljöer, men t.ex. vissa rutiner eller saker :*
Det kommer i omgångar. Jag har aldrig börjat längta hem på riktigt, eller mått dåligt. Men jag saknar att kunna gå ner på stan lite hur som helst efter skolan, eller ta en fika med kompisar.
Jag vet inte hur det har kommit sig, men platsen jag saknar mest är Stockholm. Jag bor ju liksom 3 timmar ifrån det, så det är lite konstigt... Antar att det känns väldigt svenskt på nåt sätt.

Svar på era frågor pt.2

Finns det det dom klassiska gängen? http://www.youtube.com/watch?v=SsPvRtQIKG0 som i mean girls? Din blogg är mycket bra Anton :)
Det finns absolut gäng, men det är inte riktigt på samma sätt som de får det att se ut på filmer. I filmer får man det att se ut att cheerleader-brudarna inte pratar med några andra osv. Så är det inte, folk är väldigt sociala, och jag hör "ANTON" eller "Sweden!" eller "Foreign guy!!" så fort jag går i korridorerna.
Fast sen blir det lite att cheerleader-brudarna sitter vid ett bord, bandsnubbarna vid ett annat osv. Men jag antar att det har att göra med att t ex. de elever som har matte innan lunch går till kafeterian tillsammans, och vipps så har vi ett mattenörd-bord.
Tack så mycket! :)

Hur mycket saknar du Jossa på en skala 1-10 ?
1.

Hur känns det om jag säger "Hudik, och en fika på stan" ?
Josefin, shut up! :(

VAD saknar du mest ? och minst med Sverige ?
Mest: Hänga med kompisar, Fika på stan, Köpa thaimat med Ida (alltid samma beställning + trocadero), Svenska klädaffärer (MQ </3), och att tonåringar är mycket mer fria i Sverige på nåt sätt.
Jag saknar inget minst faktiskt.

VAD är bäst ? och vad är sämst med USA ?
Bäst med USA... Svår fråga, men jag tror det är de stora skillnaderna. Som att man inte får tanka sin egna bil här, eller hur det finns små kiosker, på 2 kvadratmeter, dit bilar åker på morgonen (i en liten drive-in), och köper kaffe på morgonen innan de åker på jobbet osv. High School är helt annorlunda ifrån ett svenskt gymnasium, och folks livsstilar är annorlunda. Det är skillnaderna som är roliga.

Det som är sämst med USA är helt klart klasskillnaderna. Här bor folk i suuupersnygga hus, eller i en husvagn typ. Jag ser alla möjliga exempel när jag sitter på bussen till skolan, och jag mår seriöst dåligt när jag ser ungar gå av bussen utanför ruckel till hus. Och i kvarteret därefter är det liksom 4 meter till tak, stora fönster och 4 fina bilar på uppfarten. Här får man inte studiebidrag, så jag märker skillnaderna i skolan också.
Om man skaffar barn här, har man bara rätt till typ 2 månader hemma med barnet (med lön). Stannar man hemma med barnet mer än så får man hoppas att partnern har bra inkomst... Sjuka regler.
Kris berättade också för mig att när han fick hjärtattack för 2 år sen, fick han inte någoning för att stanna hemma i 2 månader. Så hade han inte haft så bra försäkringar och sparpengar hade dom förlorat allt (sjukvård är SJUKT dyrt här). Han har bara 2 veckor på året som han kan stanna hemma och få betalt (sjukdagar). DET är SJUKT.

Hur många kg har du hunnit gå upp nudå ?
5kg muskler.

Hur ser normalt din frukost, lunch, middag och målen däremellen ut ? Skriv ett exempel !
Äter jag frukost hemma så blir det typ flingor. Äter jag den på skolan, så tar jag lunchen som Jennifer gör. Det brukar vara mackor, frukt, chokladpudding typ... och kolsyrat vatten :) Middagen... Vi har ätit mycket sushi, asiatiskt och mexican food. Annars hemma brukar Jennifer värma köpt lasagne i ugnen, eller nåt liknande.

Hur ofta råkar du säga saker på svenska med dina nya usa polare ?
Alltså, det händer! Ibland säger jag "va?". Eller så börjar en mening på svenska, hostar, och börjar om...
Samma sak händer när jag ska prata svenska också. Jag börjar med att prata engelska, eller byter till engelska mitt i en svensk mening.
Om man pratar svenska och ska nämna en amerikansk stad, är det lätt att man fortsätter prata engelska efter man uttalat staden. Typ "Jag ska till San Francisco next month". Det händer mig ofta.

Har du sett någon riktigt attraktiv tjej än?
En, eller max två.

Saknar du skolmaten i Sverige?
Faktiskt! Ni ska bara veta hur bra skolmat ni har... (och den är gratis)

Har du med dig fickpengar för ett helt år, eller skickar din mamma pengar? Eller får du pengar av värdfamlijen?
Jag har såklart sparat lite innan, sommarjobbat och så. Men sen får jag 2000:- insatt på mitt konto varje månad. Värdfamiljen betalar inget, och ska inte behöva göra det heller. Enda gången de är tvunga att betala är om vi äter ute på restaurang eller nåt.

Har du shoppat nånting?
Jag har shoppat i Woodburn. Det är en superstor outlet utanför Salem. Jag gjorde ett helt inlägg om det som du kan läsa om här!

Saknar du klassen?
Jaa och jag saknar Bromangymnasiet + allt folk! 

Finns det någon specifik person du saknar?
Faktiskt inte! Det är svårt att förklara men det är mer "helheten"/"alla kompisar" jag saknar. Josefin freakar väl nu som gjorde det här fina inlägget om mig igår. Jag tror hon saknar mig lite :)

Vet du vilket datum du kommer hem?
Jag har seriöst ingen aning. Men någon gång i mitten av juni. Oklart om jag är hemma på min 18-årsdag den 29 Juni, men jag tror det. (Hoppas det) 

Visst följer du med mig på krogen när jag fyller 18?
Ja, Isabelle det gör jag! :)

Hej aaanton! Har du kul?
Hej, Agnes! Ja jag har jättekul! Hur mår du?

Varför uppdaterar du så sällan?
Jag försöker uppdatera så fort jag har nåt kul att skriva om. Och ibland när jag inte har nåt kul att skriva om. Men jag jobbar på det.

Kan du lägga in fler bilder?
Kanske

Är skolan kul och kul och kul?
Inte kul och kul och kul, men kul.

KOmmer du hem till studenten?!?!?!
Nej, Agnes. Jag tror jag missar din student! :(

Saknar du inte dina föräldrar jättemycket? och vännerna?
Jag saknar faktiskt ingen person sådär speciellt. Som jag skrev tidigare är det mer... allihopa!

Har du surfat än? :D
Jag bor en timme ifrån kusten, så näe ;) Och jag tror det är mer en South California-thing. Jag bor i Oregon, Frida!

Ställ frågor!

Jag gillar inte uttrycket "frågestund". Det låter som nåt man har på dagis, men ni har i alla fall chansen att få svar på de funderingar ni har (för jag har märkt att många har frågor). T ex. Specifika skillnader mellan Sverige och USA, high school, klimatet, att bo hos en värdfamilj osv. När svaren kommer beror på hur många frågor jag får, och hur många jag har tid att svara på. Here we go!


Football Game (Homecoming)

Kom nyss hem från Homecoming game. Jag trodde jag skulle börja förstå reglerna i amerikansk fotboll lite mer efter att ha sett en match, men nej vad fel jag hade. När det tydligen stod 29-0 till motståndarlaget förstod jag fortfarande inte om det hade blivit nåt mål överhuvudtaget, eller om det var vi eller motståndarna som ledde matchen. 

Jag är ju med i concert band, så vi spelade (jag på trumma) lite under spelets gång. Bla. låtar som Poker face, Eye of the tiger osv. Fast även om jag inte förstod nåt som hände i matchen, så var det väldigt roligt.
Det var så himla mycket folk som var inblandade i hela grejen. Laget, bandet, cheerleaders, Homecoming court, folk som sålde hot dog's osv. Något som jag blev väldigt förvånad över var att så sjukt många visste vem jag var, och ville stanna och snacka. Allt ifrån lärare (som jag aldrig haft i någon klass) till elever (som jag aldrig träffat innan) ...
Alla från Cascade hade gul/svarta kläder på sig, som är våra "spirit colors", och många hade "krigsmålningar" i ansiktet med gula klösmärken eller "Go Cascade" osv. Folk går verkligen in för det här med football games här, en stor del av high school tydligen.

I pausen var det ju dags att presentera årets Homecoming Queen. De topp3-tjejerna fick gå fram och ställa sig framför en varsin paketliknande låda, och alla öppnade samtidigt. I två av lådorna flög flera svarta ballonger upp i luften, och i den tredje en enda guldballong. Guldballongen var såklart i vinnarens paket, och det uppstod enormt jubel när Carly Bull (som jag röstade på) blev året Homecoming Queen. Så imorgonkväll på Homecoming Dance kommer det nog vara Carly som äger dansgolvet i sin tiara. Vi är även ledig från skolan imorgon (fredag), så det blir åter igen en tredagarshelg för min del. Grymt!


Som sagt fattade jag ingenting av vad som hände på planen


Här är en del av bandet på läktaren


Homecoming Court

Den här veckan har varit totalladdad med homecomingfeber. Igår hade vi Assembly, (hela skolan samlas och deltar i aktiviteter, lekar, eller i detta fall Homecoming-presentation) där de presenterade de 10 tjejerna som blivit framröstade till Homecoming court. Det var alltså en av dessa 10 tjejer här under som skulle bli Homecoming Queen, och de 9 andra "prinsessor".
Tjejerna var uppklädda till tänderna, och några som skulle kunna motsvara en svensk studentkommité presenterade dem, när de en efter en kom in i idrottssalen till pianomusik.
När de skulle presenteras vem av tjejerna som blev Queen, fick förra årets vinnare presentera topp 3. Och när alla visste vilka tre det stod mellan avslutade de med "... och vinnaren presenterar vi imorgon, i pausen på Homecoming Game. Se till att komma!"


Här är de 10 tjejerna, framröstade av skolans elever, som Homecoming court.
Jag röstade på Carly, tjejen längst till vänster, som blev en av topp3 och chans att bli Queen imorgon.


De kom in en efter en, och fick gå runt hela idrottsalen så alla kunde se dom ...


En kille bjöd på sig själv & mimade till en Western-låt. Det var lite country-tema hela dagen.


Class Color Theme [black]

Idag hade vi dress-up tema; class colors. Jag är senior, och vi skulle ha svarta kläder. Så här blir min första "dagens outfit". Svart, svart, svart... Idag har jag förresten varit här i 6 veckor.


Fast det var rätt lame, för det var många som struntade i temat! Såhär tycker vi om det...


Amerikansk Skollunch

Något ni antagligen är nyfikna på är den amerikanska skollunchen. Man hör ofta i Sverige att ungdomar är avundsjuka på skollunchen i USA, där man får pizza, efterätt och grejer varje dag. Det kanske låter lyxigt, men jag måste tyvärr göra er besvikna.

Första gången jag provade lunchen kändes det liksom "oh nice, pizza!". Andra gången "OK, pizza idag igen...". Nu vill jag inte se skolans pizza längre. Det är alltså pizza var enda dag på menyn. Och det kostar ungefär $2 per meal, vilket jag bara tycker det är värt om jag är riktigt hungrig. Det finns också alltid ett annat alternativ som potatissallad, tacos (har det varit någon gång), frukt och grejer. Men det finns som sagt alltid en vagn med pizza i slutet av kön.

Vi kan även välja om vi vill ha mjölk eller chokladmjölk till lunchen. Här under ser ni ett exempel på gårdagens mat; pizza, chokladmjölk, mandarinklyftor och en chokladpudding. Du har alltså möjlighet att käka det här var enda dag under high school-tiden. Det är inte konstigt att amerikanerna klassas som det mest överviktiga folket.

amerikansk skol lunch usa
Min skollunch


Så här ser kafeterian ut ifrån bordet där vi oftast sitter. Det här måste varit precis
 innan alla folk börjat strömma in i kafeterian, för det brukar vara mycket mer folk.


Sunday

Jag åt precis middag efter en lååång söndag. Jag klev upp runt 8 för att vi skulle till kyrkan, och efter kyrkan åkte vi direkt till Salem och åt lunch på Marco Polo (kinarestaurang), med Kris föräldrar ifrån Washinton state. Kris pappa har tydligen varit i Sverige i slutet av 80-talet, och sökte jobb i Uppsala. Så han lyckades få fram "jag talar liiite svenska". Så en stor del av kvällen har gått åt till att besvara frågor om Sverige.

När man åker som utbytesstudent brukar man vanligtvis ta med en 'typisk' present från sitt värdland för att ge till sin värdfamilj, och jag tog med Stieg Larsson-triologin "Millenium" på engelska. Så i veckan har Kris börjat läsa den första "Män som hatar kvinnor", som innehåller många svenska namn, platser, städer osv. Det går även rykten att Hollywood-versionen av "Män som hatar kvinnor" börjat spelas in i Sverige?The Girl With the Dragon Tattoo (Män som hatar kvinnor) kommer att släppas i USA den 23:e december 2011, med Rooney Mara och Daniel Craig som Lisbeth Salander & Michael Blomqvist.

 


Visste du att...


Man måste vara 21 för att dricka alkohol i USA, både för köpa på krog eller butik. Dom freak:ar totalt när jag berättar att det är 18-årsgräns i Sverige. Fast lika konstigt tycker de att det är, att vi måste vänta tills 18 innan vi kan ta körkort. Här har de flesta körkort efter de fyllt 16. Min värdbror t ex. han är yngre än mig och kör bil, det känns lite konstigt faktiskt.

Tidsuppfattning: Out Of Control

Jag har ingen tidsuppfattning längre. Jag har varit här i 5 veckor nu, och tiden går så sjukt snabbt att jag absolut inte hänger med. Den här veckan har haft någon jävla raket-speed, seriöst. Det är fredag, och det var fan söndag... igår? I och för sig gillar jag att tiden går fort, så jag inte har någon anledning att gå runt och ha långtråkigt - och få en anledning att börja längta hem. Just det, jag längtar inte hem. Inte än i alla fall. Det är 8 månader tills jag kommer hem till Sverige igen, och det känns (helt ärligt) som att det inte är så himla långt borta. Det har ju faktiskt redan gått över en månad sedan jag kom hit, och det känns som sagt som att tiden har flygit förbi. Kommer hela det här året gå såhär pass fort så är jag nog hemma ganska snart. Då är jag tillgänglig att ta en fika med alla som är villiga!

Igår när vi åkte till Stayton för kinamat fick vi sånna där kines-cookies med en liten lapp i som berättar din framtid. På min lapp stod det: "You will continue to take chances and be glad you did". Inte för att jag tror på sånt där, men det passar ju in ganska bra ;)

För någon timme sen kom jag hem från skolan, och var så sjukt trött att jag faktiskt somnade på Government-lektionen. Det var faktiskt många som somnade, när läraren släckte lyset och satte igång världens tråkigaste tecknade film. Klassrummet var sjukt varmt också, eftersom det ligger i den delen av skolan som har dålig AC (om det ens finns någon AC). Fast läraren tyckte nog det var ganska roligt, för han sa inget men gick runt och flinade när han kollade ut över en snarkande klass.
Jag lyckades inte direkt bli piggare tills sista lektionen (engelska) heller, så jag gick och köpte en Monster för att få lite energy. Det funkade såklart lite för bra, för nu är jag lite hyper istället, jag lovar att dom har stoppat i kokain i energidryckerna här? Hahaha...


Jag måste sluta ha olika drycker med i mina bilder ...


HOMECOMING-WEEK

Nästa vecka börjar Homecoming-week på våran skola. Ni vet high school-balen när alla på skolan röstar på en Homecoming Queen osv. Igår röstade vi på vem vi ville bli Homecoming Queen 2010! :)
På torsdag har vi Homecoming-game, som såklart är amerikansk fotbollsmatch. Sen på fredagen är vi lediga, och på kvällen är Homecoming-dance. Under hela veckan kommer vi även att ha temavecka, vi ska klä oss i olika teman. Här är hela veckans teman:

Monday: Backwards (Kläderna ut-och-in)
Tuesday: Dress up (Nice)
Wednesday: Class Color Day (Seniors: Black, Juniors: White, Sophmores: Neon, Freshmen: Gold/Yellow)
Thursday: School Spirit (Black & Gold är Cascades färger)
Friday: Ledig, Homecoming Dance på kvällen 20:00-11:00

Tjejerna snackar hela tiden om att dom ska åka till Salem eller Portland och köpa klänning till Homecoming Dance, och vilka som bjudit vilka osv. Och eftersom jag har Yearbook-class, har gått runt på skolan, med en i klassen, och frågat alla Homecoming Queen-kandidater om hur de reagerade när de blev valda, varför de blev valda osv. (Det har redan röstats fram 10 kandidater, och igår röstade vi på vilken av dom vi vill se som Queen.)

Något som tydligen är en tradition på Cascade High School är Lip Sync Competition i idrottssalen. Det ska bli roligt att se Seniors (de äldsta på skolan) stå och mima inför hela skolan, sånt ser man sällan i Sverige va?
Vill ni läsa mer om Homecoming, klicka här!


1 Resa på G!

Igår bokade jag en resa med EF, den 11-14 november. Bildena får tala för sig själva om var vi ska. Excited! :D

Alcatraz


RSS 2.0