Las Vegas

Här kommer ett försenat inlägg om min Las Vegas-weekend! Vi bodde alltså på Caesar's Palace som ligger mitt på the Strip, där alla hotell och casinos finns.
Det var ett EF-möte för alla IEC's, och eftersom jag bor med en IEC så fick jag följa med. Las Vegas är en grymt cool stad som jag ser fram emot att åka tillbaks till i juni!


Regn & B&J!

Jag är tillbaka i Oregon efter en superbra helg i Las Vegas! Känns skittråkigt att vara tillbaks i Salem, speciellt när väderreportern på TV förklarar att vi kommer att ha regn 28 av dom kommande 32 dagarna...

Igår när jag skulle köpa B&J på en mataffär i närheten, och jag går fram till tjejen i kassan, så funkar inte mitt kort. "Vi tar tyvärr inte kreditkort!". "Men va?", tänkte jag och stod och blängde på henne i några sekunder. 
Så plötsligt kommer en tant fram bakom mig och frågar vad som är fel. Så förklarar jag situationen, och jag står där med mina två B&J's i varsin hand. "Hur mycket behöver du?", frågade tanten. "7 dollar eller nåt sånt", svarade tjejen i kassan. Så börjar tanten leta i sin handväska efter cash. När hon inte hittar nåt drar hon fram sitt egna kort och slår in sin kod. "Happy birthday!", sa tanten glatt och log mot mig. Fan, vilken gullig gammal tant...

Bilderna från Las Vegas får vänta någon dag extra. Har varit på mitt allra sämsta humör den sista tiden.

 

Har spenderat kvällen med att kolla på American Idol och käkat glass.

 


Mot flygplatsen - igen!

Om tre timmar åker jag till flygplatsen i Portland → Flyger till San Francisco → Flyger till Las Vegas!
Jag tror det blir 2 timmars väntetid i SF. Har precis packat klart nu, och sitter och väntar på att klockan ska ticka lite snabbare.
Den här helgen är det EF-möte i Las Vegas, och eftersom jag bor med en IEC ska jag följa med honom dit. Mötet hålls varje år fast i olika städer. Förra året var det Chicago etc. Så det kommer nog vara kring 400 EF:are där nere, så det ska bli kul. Jag kommer hem på söndag, förvänta er bilder!
Vi ska bo här på Caesars Palace


Därför flyttade jag!

Okej, det är väääldigt många som undrar varför jag bytte skola och värdfamilj. Anledningen är inte så komplicerad. Jag blev placerad i en väldigt liten ort ute på landet - omringat av majsfält. Ibörjan var det roligt och spännande, men efter någon månad kände jag mig väldigt isolerad och ville bort. Jag vantrivdes helt enkelt.
Jag fick möjligheten att byta skola till South Salem High School, inne i Salem (20 minuter bort), så jag tog den chansen. Dock skulle det innebära att jag var tvungen att bo hos min dåvarande IEC (kontaktperson), en snubbe på 72år som bor ensam liksom. Men efter att mått ganska dåligt ute på landet, bestämde jag mig för att ta chansen.

Det är nog någon nu som tänker "men att bo 20 minuter ifrån stan är väl inte isolerat?". Men då måste ni tänka på att Sverige, och Europa överlag, har ett otroligt bra public transortation-system. Det finns bussar i princip överallt. I Sverige bor jag också ca 20 minuter (bilresa) ifrån stan, men där kan jag ta tåget och vara där inne på ca 6 minuter.
I USA finns inte samma system. Här har alla bil. Och ungdomarna tar körkort när dom är 16, så dom behöver inte direkt busskort heller. Att bo på landet i Sverige har en helt annan klang och innebörd, än att bo på landet i USA. Många gånger spelar det inte ens någon roll om man bor på landsbyggd eller stad heller, man behöver bil var man än ska. Jag tog själv inget körkort när jag kom hit, och nu är det lite sent att tänka på det.


SÅ ETT TIPS TILL DIG SOM SKA TILL USA PÅ UTBYTESÅR!
FINNS MÖJLIGHETEN ATT TA KÖRKORT - GÖR DET!
Det är även jätteroligt att se hur ni reagerar över inläggen. Fortsätt kommentera!


Får mammor säga så?

Jag pratade med mamma innan jag drog iväg på basketmatchen som jag skrev om tidigare. Hon tvingade mig ta med kameran och att jag kunde fota matchen. Så tänkte jag att jag skulle lura henne lite och säga att det inte blev några bilder, och här är hennes respons:Jag dog.

Blazers Game


I fredags åkte vi och kollade på Blazers Game i Portland. Efter en timmes bilresa, en extra timme för att leta parkeringsplats och två subwaymackor, befann man sig på läktaren. Inför en publik på ca 20 000 vann Blazers över Denver, med typ 1 poäng.
Cheerleaders, Ronald McDonald, TV-reportrar och en snubbe som sjöng nationalsången fanns på plats.
 


RSS 2.0