Happy Holidays!

Jag får skäll när jag inte bloggar, så här får ni en uppdatering från de senaste dagarna.
I onsdags ringde Pedro, en utbytesstudent från Brasilien, och frågade om jag ville sova över där till torsdagen. Så det gjorde jag. Vi kollade på fem filmer, beställde pizza. Det kom ett pizza-bud precis som på The Sims, för alla som spelat det. Det borde de flesta gjort.
Dagen efter åkte vi ner till Down Town Salem med några andra, och de handlade några sista minuten-julklappar. Efter det fick Pedros värdmamma, Laura, skjutsa mig till ett familje-party i Turner. Det var i mina värdkusiners emorma hus, och de firade deras morfar som fyller år på julafton. Jag blev lite sen, missade middagen, men kom precis i tid till efterätten.
Idag är det julafton, och jag kom jag precis hem ifrån kyrkan och deras night service där. Där var det bara att dricka vin och äta bröd (Jesus kött och blod, för de som inte hade koll på det).
Men vad innebär julafton i US and A då? Inte nåt speciellt. Det är ju December 25th som gäller här! Det är inte heller någon pappa, utklädd till tomte, som kommer och knackar på dörren här. Tomten ska tydligen komma inatt och placera julklappar i strumporna över öppna spisen, så honom får man inte se skymten av i USA. Bara om man går till ett köpcenter och knäpper kort när man sitter i tomtens knä. Jag skippade det i år.
Mina två värdbröder, som är helt exalterad över att "tomten ska komma hit inatt", gick raka spåret till deras sängar när de kom hem från kyrkan.
Idag har vi varit på julafton-turné, till 2 olika hus och käkat liten minimiddag på varje stopp. På första stoppet var vi över 40 pers som körde ett julklappspel. Man plockade julklappar, snodde av varandra osv. Jag snodde åt mig en USA-filt. 
Imorgon ska vi ha julmiddag här, och det kommer ca 60 personer hit. Japp, jag vet! Skitmånga! Jag fattar fortfarande inte hur alla ska få plats, men det kan nog bli roligt.
Hörde precis en hög duns. Kan det vara Santa som fastnat i skorstenen?


Kommentarer
Postat av: julia

Hej Anton!

Jo, det är så här att jag ska också åka på ett utbytesår med EF, om cirka ett halvår. Det vore jätteroligt om du ville skriva ett litet inlägg om hur du trivs med organisationen nu när du är i USA:) Just "före"-biten har jag rätt bra koll på själv, men det vore verkligen roligt att få höra dina åsikter kring allt. Tack på förhand:)

2010-12-25 @ 20:02:35
URL: http://theyearofmylife.devote.se
Postat av: julia

SV; Nej, det var mest allmänt som jag var intresserad och det tycker jag att jag fick svar på. Tack:)

2010-12-26 @ 11:11:35
URL: http://theyearofmylife.devote.se
Postat av: Isa

Re: Inte på min lista. ;D

2010-12-26 @ 12:45:45
URL: http://isaslife.blogg.se/
Postat av: therese

kan du uppdatera din blogg lite mer, för den är så bra:)

2010-12-27 @ 09:20:28
Postat av: Anonym

Kan du inte skriva om hur julen var och lägga upp bilder på det... Och bilder på dina julklappar från familjen och hemifrån Sverige.

2010-12-28 @ 13:33:53
Postat av: Dude

Tja!Grym blogg! Jag har en fråga: Är du med i några sporter i skolan, och hur upplever du High School förövrigt? Har inte sett något inlägg där du skriver om de :)

2010-12-30 @ 03:40:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0